Meer dan 1,4 miljoen Belgen zaten gisterenavond voor een tv-scherm gekluisterd om de hockeyfinale tegen Argentinië live te volgen. Op één volgden gemiddeld 1.022.700 kijkers de match en op RTBF nog ‘ns gemiddeld 391.604. We waren dus met velen getuige van een historisch toernooi: het is immers pas de tweede keer dat een Belgisch hockeyteam een olympische medaille kan pakken. Op de Spelen van 1920 in Antwerpen veroverden ze brons. Gisteren veroverden de Red Lions zilver.

Hoewel er initieel ook ontgoocheling heerste over het verlies van die finale, overheerst in de pers én op de sociale media (Twitter en Facebook) terecht fierheid op onze mannelijke hockeyers. In de pers verschenen vandaag 173 artikels gewijd aan de Red Lions (print: 52, online: 121) en er werden de voorbije 24 uur 2.467 posts geplaatst met een piek van 577 posts net na afloop van de match.

Cijfers: Gopress en Buzzcapture

RedLionsPosts  RedLionsArtikels