Judoka Dirk Van Tichelt heeft ons land een bronzen medaille bezorgd op de Spelen in Rio. Nochtans kreeg hij een zware loting voorgeschoteld. Hij versloeg de Qatarees Morad Zemouri, de Zuid-Koreaan An Changrim (de nummer één van de wereld) en de Rus Denis Jartsev met gemak maar ging in de halve finale onderuit tegen de Japanner Shohei Ono, de uiteindelijke winnaar van het olympisch goud. In de strijd om de derde plaats versloeg onze landgenoot de Hongaar Miklos Ungvari. Het is zijn eerste olympische medaille uit zijn carrière.

Dat de Belgen meeleefden werd duidelijk op Twitter: op amper 24 uur tijd werden 785 tweets gestuurd met vermelding “VanTichelt” of “@dirkvantichelt”, met een piek van 297 tweets na z’n verovering van het brons tussen 22u en 23u. Deze 297 tweets haalden een bereik van 2.9 miljoen mensen.

VanTichelt0808

Cijfers: Buzzcapture